Oakley is een stoer zonnebrillen merk. De focus ligt bij Oakley niet alleen op unieke designs, maar ook op performance. De zonnebrillen zijn van de hoogste kwaliteit. Daardoor zijn deze zonnebrillen ook in de wereld van de topsport populair. Oakley sluit daarom zowel aan op een sport als fashion lifestyle. Zonnebrillen van Oakley vind je zowel voor vrouwen als mannen. Het assortiment is breed. Er is een model voor iedere situatie en iedere unieke smaak.

Uniek design

Oakley is een trendsetter als het aankomt op de stijl van zonnebrillen. Het begon met het Oakley Frogskin model: een tijdloze zonnebril die als inspiratie dient voor vele andere ontwerpen en al decenia lang een hit is. Elke Oakley zonnebril heeft een enigszins gedurfde uitstraling. Dat geldt zowel voor de casual modellen als meer sportieve monturen. Oakley staat voor stijl en kwaliteit. Niet zomaar een accessoire.

High tech materialen

Oakley is niet bang om innovatieve materialen te gebruiken in het ontwerk. Het merk besteedt extreem veel aandacht aan het designproces. Samen met atleten worden zonnebrillen ontworpen en uitgebreid gestest, om optimale prestaties te garanderen. Oakley heeft zelf een aantal materialen ontwikkeld en gepatenteerd. Voor het montuur zijn er de materialen O Matter® en C-5™. Als lens heeft Oakley Plutonite®. Dit materiaal is speciaal ontwikkeld om tegen breken bestand te zijn. Als test schiet Oakley onder andere een stalen kogen met meer dan 150 kilometer per uur tegen de lens aan. Deze testen komen overeen met de controles van veiligheidsbrillen. Uiteraard beschermen de lenzen je ogen zeer goed tegen straling. Niet alleen UV-B, maar ook UV-A, UV-C en HEV (schadelijk blauw licht). Zelfs voor coating heeft Oakley zelf een anti-slip materiaal gemaakt, genaamd Unobtainium®. Kortom: met een Oakley zonnebril ben je niet alleen in stijl maar vooral ook klaar om in de zon te sporten of genieten.

Oakley collecties

Oakley heeft verschillende soorten zonnebrillen die ieder geoptimaliseerd zijn voor een bepaald aspect in je leven: sport, fashion en lifestyle. De sport brillen zijn ideaal voor performance. High-tech materiaal en een frame wat onder alle omstandigheden op je gezicht blijft zitten, plus lenzen die het kleurcontrast verhogen. In de mode en lifestyle collecties tref je zonnebrillen van uniek design. Bijzondere monturen, gekleurde spiegelglazen en meer. De collecties hebben een lijn voor zowel dames als heren. Op faciato.nl kun je het Oakley assortiment ontdekken.