Loro Piana is een naam als een klok in de modewereld. Dit Italiaanse kledingmerk is gespecialiseerd in high-end fashion producten, luxe kashmir en wol. De onderneming is nog steeds trouw aan zijn roots en werkt op dezelfde manier sinds hun opstarten. Het resultaat laat zich merken: Loro Piana is een must voor eenieder die zich stijlvol wenst te kleden.

Een geschiedenis

Loro Piana stamt uit Trivero, een streek in Italië die bekend staat om zijn textielproductie. De familie begon als handelaren in wol in het begin van de 19de eeuw en in het begin van de 20ste eeuw werden de roots voor het bedrijf dat Loro Piana zou worden gelegd. Het hoeft dus niet gezegd worden dat Loro Piana heel wat geschiedenis en ervaring achter zich heeft. Het luxe-imago van het bedrijf is één van hun belangrijkste kenmerken. Geen wonder dan ook dat Loro Piana actief is als sponsor van diverse Italiaanse en internationale ruiters en zeilregetta’s sponsort.

Luxe producten

Loro Piana is de onbetwiste marktleider op het gebied van luxe kleding. De herenkleding is van unieke materialen. Zacht Merino wol, kashmir en het zeldzame pecora nera dat van een donker Merino schaap komt. De schoenen van het merk zijn gemaakt van zacht kalfsleer en bieden anti-slipzolen. Verder kan je broeken, polo’s, colberts, vesten en jassen die zeker en vast de man maken terugvinden in het aanbod van Loro piana. Benieuwd geworden naar de producten van Loro Piana? Je kunt een uitgebreid aanbod terugvinden op de website van Pauw.com