Op zoek naar heren schoenen? Die zoektocht is natuurlijk lang niet zo gemakkelijk. Er zijn verschillende vragen die je jezelf zou moeten stellen voordat je een goede keuze kunt maken qua schoenen. Bij PAUW hebben ze overigens zoveel verschillende soorten heren schoenen, dat je er altijd wel geschikte schoenen zou moeten vinden. Maar waar moet je dan eigenlijk op letten bij de aanschaf van je schoenen? We geven je in dit artikel enkele tips.

Welke gelegenheid?
Het eerste dat je jezelf af moet vragen, is voor welke gelegenheid je schoenen aan wilt schaffen. Ben je op zoek naar nette schoenen voor onder je pak of onder andere nette kleren? Gaat het om een klassieke outfit die je compleet wil maken? Of wil je juist casual schoenen voor in het dagelijks leven die je onder veel verschillende soorten kleding kunt dragen? Als je antwoord hebt op deze vraag, kun je al een behoorlijke selectie en wordt de keuze al eenvoudiger.

Seizoen en kleur
Het tweede waar je op moet letten is in welk seizoen je de schoenen voornamelijk gaat dragen. Natuurlijk is het niet nodig om elk seizoen nieuwe schoenen aan te schaffen. Sommige zomerschoenen zijn echter niet geschikt om in de winter te dragen en andersom. Vroeger speelde de kleur daar ook een rol in en werden witte schoenen bijvoorbeeld niet in de winter gedragen. Tegenwoordig kan dat wel en is de kleur van de schoenen vooral een kwestie van persoonlijke smaak.