Filson is een merk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het midden van de 19de eeuw. Sinds zijn oprichting is Filson dan ook de referentie voor outdoor kleding en accessoires voor de echte enthousiastelingen en avonturiers. Wie een beetje avontuur en ruigheid in zijn of haar leven wilt brengen moet bij Filson zijn!

Een geschiedenis

Stichter Clinton Filson werd in 1850 geboren in Nebraska en verhuisde richting Seattle in de jaren 1890. Aldaar was hij werkzaam in een winkel die goederen en producten verkocht aan houthakkers. Al snel rees er dan ook het idee zelf in de productie van dit materiaal te gaan en in 1897 werd Filson gesticht. In de beginjaren kwam er veel business binnen met dank aan de Gold Rush maar ook nadat deze ging liggen bleef Filson uitermate populair. Dat hoeft niet te verbazen gezien kwalitatief gezien de tassen, kleding en accessoires van Filson van een hoog niveau zijn.

Het gamma

Filson heeft een bijzonder uitgebreid gamma vandaag de dag. Gegroeid uit de bevoorrading van gelukszoekers verkoopt Filson onder andere rugzakken, kleding, dekens, slaapzakken, laarzen en alles wat je je maar kunt bedenken dat te maken heeft met het outdoor leven. Vissers, jagers, houthakkers en dergelijke vinden bij Filson dan ook zonder enige twijfel hun gading. De look is overigens doorheen de tijd niet al te veel aan aanpassingen onderhevig geweest: okertinten en de klassieke look blijven de boventoon voeren. Benieuwd naar de collectie van Filson? Neem dan zeker eens een kijkje op pauw.com