Het merk Brioni is ontstaan in Rome, Italië. Het merk is vernoemd naar de Brioni-eilanden die toen een onderdeel van Italië waren, maar nu behoren tot een onderdeel van Kroatië. Het merk ontstond in het jaar 1952. Het was toen nog een vrij klein merk dat nog helemaal aan het begin van de ladder van de bekendheid stond. Het zorgde in datzelfde jaar wel voor de organisatie van de allereerste herenmodeshow. In het jaar 1959 werd het eerste atelier in Penne geopend dat later is uitgegroeid tot een high-end kleermaker.

Kwaliteit heeft altijd hoog in het vaandel gestaan voor het merk. De ontwerpen zijn geheel met de hand gemaakt en daarnaast zijn er meer dan 1000 kleermakers verantwoordelijk voor de productie van de kleding. Alle kleren worden speciaal ontworpen volgens een speciaal stappenplan en er wordt niet van het productieproces afgeweken. Een pak ontwikkelen bijvoorbeeld duurt ruim 24 uur. Er worden 7000 verborgen steken gezet en daarnaast bestaat het ontwerpen maar ook het produceren uit vaak wel 200 stappen. Er wordt dus wel veel aandacht besteed aan het ontwerpen van de kleding. Dat is terug te zien in elk kledingstuk. Elk kledingstuk is naar een bepaald ontwerp ontworpen en elk ontwerp is uniek. Dit maakt het merk een echte trendsetter op het gebied van unieke mode.

Mijn ervaring met de Brioni Suede runners

Ik ben een sportief iemand. Ik wil dat niet alleen laten zien door mijn aftrainde lichaam te laten zien, maar ik wil dat ook graag laten zien door de kleding die ik dagelijks draag. Ik ben dan niet iemand die graag op mijn sneakers buitenloop, omdat ik vind dat ik dat niet goed kan combineren met de kleding die ik draag. Mijn kledingstijl is erg divers. Zo kan ik makkelijk in een jogger rondlopen, maar vind ik het ook heerlijk om met jeans aan te lopen. Daarnaast heb ik ook nog vele zakelijke vergaderingen op kantoor waardoor het weer belangrijk is dat ik er goedgekleed en netjes uitzie. Daarom heb ik ook nette pakken en wat deftigere kleding voor sommige situaties.

Toen kwam het moment dat ik op zoek moest gaan naar goede schoenen. Wat voor schoenen zouden er nu goed passen bij de kleding die ik graag draag. Ik had werkelijk geen idee De meeste schoenen waar ik voor koos liepen niet goed genoeg en daarnaast kon ik ook niet echt met mijn sneakers lopen als ik een zakelijke vergadering zou hebben. Ik was op zoek naar veelzijdige schoenen waarmee ik de leukste combinaties kon maken met de kleding die ik al had.

Ik vond mijn oplossing in de Brioni Suede Runners. Ik heb er gelijk twee paar van besteld (een in een lichtere kleur en een in een donker bruine variant) toen ik merkte dat ik wel heel tevreden was met de schoenen. Een eigenschap van de schoenen, en eentje waar ik zelf een grote waarde aan hecht, is dat de schoenen heerlijk lopen. Ze zijn gemaakt van echt leer en dat is ook wel te merken toen ik de schoenen voor het eerst aandeed. Het leer gaf niet meteen mee, maar dat kwam vanzelf goed naarmate ik meer op de schoenen liep.

Het uiterlijk viel me ook op. De schoenen zien er sportief uit, maar ook weer niet overdreven sportief. Hierdoor kan ik ze goed dragen in combinatie met mijn kleding en daarnaast zijn ze ook goed voor dagelijks gebruik. Ik ben nu in het bezit van twee paar heerlijk zittende en stoer uitziende schoenen waarmee ik graag gezien wil worden. Voor de prijs heb ik het ook niet gelaten want de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is fantastisch!